Καριέρα ως Διακοσμητής Εσωτερικού Χώρου

Γίνε ΔιακοσμητήςΘέλετε μια καριέρα που να σας επιτρέπει να αφήσετε ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας σχεδιάζοντας καλαίσθητους και άνετους χώρους; Αν η απάντηση είναι ναι, καλώς ήρθατε στο κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης!

Λίγα είναι τα επαγγέλματα που προσφέρουν τόσο πολλά κι όμορφα πλεονεκτήματα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και την έμπνευσή σας! Ως διακοσμητής εσωτερικού χώρου θα γεύεστε την ικανοποίηση του να κάνετε το όραμά σας πραγματικότητα. Θα συναντήσετε ενδιαφέρον κόσμο και καθώς συνήθως οι πελάτες σας θα είναι ευκατάστατοι, θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της εργασιακής σας ζωής σε όμορφα και καλόγουστα σπίτια, καθώς και επιχειρήσεις.

Αν ξεκινήσετε την καριέρα σας ως διακοσμητής θα απολαμβάνετε τη δυνατότητα να είστε το αφεντικό του εαυτού σας δουλεύοντας με τους πελάτες που εσείς επιλέγετε, σε χώρους που σας εμπνέουν και σας προκαλούν να τους μεταμορφώσετε. Μια εργασία που είναι άκρως διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα που θα σας ανταμείβει αδρά για τον κόπο σας!

Διακόσμηση εσωτερικού χώρουΓια να δουλέψετε ως διακοσμητής εσωτερικού χώρου το μόνο που χρειάζεται είναι να το επιλέξετε! Δεν απαιτείται κάποιο πτυχίο ή εμπειρία προκειμένου να εισέλθετε στον κόσμο του Interiοr design, το μόνο που απαιτείται είναι όρεξη, μεράκι και… γούστο!

Εάν λοιπόν το αποφασίσετε αυτά είναι τα δέκα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να έρθετε πιο κοντά στην καριέρα που ονειρεύεστε!

 1)Εκπαιδεύστε το «μάτι» σας!

Από την στιγμή που θέλετε να εργαστείτε πάνω στον κλάδο σημαίνει πως ήδη διακρίνεστε για το γούστο σας και την δυνατότητα να έχετε «καλό μάτι» στον σχεδιασμό και ταξινόμηση του χώρου. Με το που βλέπετε έναν χώρο πρέπει να μπορείτε να διακρίνετε τι θα «δείξει» ωραία μέσα σε αυτόν και τι ταιριάζει. Αν είστε ήδη καλός πάνω σε αυτό, μπορείτε να εξασκηθείτε περαιτέρω παρακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, art galleries, πηγαίνοντας σε εκθέσεις καθώς και παρακολουθώντας έργα πετυχημένων διακοσμητών μέσα από περιοδικά και site διακόσμησης.

2)Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας.

Οι διακοσμητές επιβάλλεται να γνωρίζουν τα διάφορα στοιχεία που είναι απαραίτητα στην διακόσμηση όπως η χωροταξία, οι συνδυασμοί των χρωμάτων, τα διάφορα κατασκευαστικά υλικά καθώς και τεχνικές υλικών που υπάρχουν για δάπεδα, για βάψιμο, για εσωτερικές κατασκευές κτλ. Μπορείτε να μάθετε τα βασικά μέσα από online μαθήματα, βιβλία, websites καθώς μιλώντας και με τους εκάστοτε ειδικούς τεχνίτες.

3)Εκπαιδευτείτε μόνοι σας στο σπίτι.

Η καλύτερη εξάσκηση γίνεται μέσα στον ίδιο σας τον χώρο! Πειραματιστείτε στον χώρο σας κάνοντας μεγάλες αλλαγές στην τοποθέτηση των επίπλων, ή μεταμορφώνοντας τον με έξυπνα και οικονομικά κόλπα για να δείτε τα αποτελέσματα.

4)Εργαστείτε εθελοντικά

Όλοι μας έχουμε συγγενείς και φίλους που είτε θέλουν να αλλάξουν κάτι στον χώρο τους επειδή θέλουν μια ανανέωση είτε επειδή το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Ένα πάρτι, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, ένας γάμος, μια μετακόμιση όλα είναι ευχάριστα συμβάντα που θα σας επιτρέψουν να αναλάβετε τη διακόσμηση βοηθώντας τους οικείους σας και παράλληλα αποκτώντας την πολυπόθητη πρώτη εμπειρία!

5) Χτίστε το βιογραφικό σας!

Μαζέψτε όλη αυτή την προσωπική και εθελοντική σας εμπειρία σε ένα φάκελο με φωτογραφίες χώρων από ‘πριν’ και ‘μετά’ και δημιουργήστε δειγματολόγια από υλικά που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε στις διακοσμήσεις που αναλάβατε.

6)Βρείτε δουλειά.

Ακόμα και αν θέλετε να είστε αυτοαπασχολούμενος/η το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε δουλεύοντας αρχικά σε κατασκευαστική  εταιρεία ή αρχιτεκτονικό γραφείο που αναλαμβάνει μεγάλα projects και έχει συνεργασία με ξενοδοχειακές αλυσίδες, καταστήματα, κατασκευαστές επίπλων κτλ. Έτσι θα μάθετε σε σύντομο διάστημα τα μυστικά του επαγγέλματος καθώς και θα χτίσετε ένα κύκλο από δυνητικούς πελάτες.

7)Ξεκινήστε το δικό σας γραφείο.

Αφού αποκτήσατε πλέον την απαραίτητη εμπειρία συμβουλευτείτε ένα σύμβουλο επιχειρήσεων που θα σας κατευθύνει πως να ξεκινήσετε το δικό σας γραφείο. Πολλοί διακοσμητές στην αρχή για να αποφύγουν τα έξοδα, δουλεύουν από την άνεση του σπιτιού τους, πράγμα βολικό καθώς ως επί των πλείστων εσείς θα επισκέπτεστε των χώρο των πελατών σας και όχι το αντίστροφο.

Ασχολήσου με την διακόσμηση

8)Δημιουργείστε επαφές με προμηθευτές.

Αναζητήστε προμηθευτές για τα διάφορα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στις δουλείες σας και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές που θα λαμβάνετε ως επαγγελματίας διακοσμητής για να κλείνετε πιο συμφέρουσες και οικονομικές συμφωνίες με τους πελάτες σας.

9)Αναζητήστε πελάτες!

Οι δυνητικοί σας πελάτες μπορεί να είναι κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, εύποροι ιδιώτες, μεσιτικά γραφεία, καταστήματα, εταιρικά γραφεία και πολλά άλλα. Δικτυωθείτε με τους επαγγελματίες του κύκλου σας και χτίστε ένα δίκτυο επαφών.

10)Να βρίσκεστε σε συνεχή εξέλιξη.

Όλοι οι επιτυχημένοι διακοσμητές παρακολουθούν ανελλιπώς τις τάσεις της μόδας και τις νέες τεχνικές. Πηγαίνετε σε εκθέσεις, διαβάστε περιοδικά και άρθρα για προτεινόμενες τάσεις και ιδέες από τους ειδικούς παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο πάντα θα είστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας και θα εντυπωσιάζετε τους πελάτες σας με τις καινοτόμες προτάσεις σας! Επιπλέον, γραφτείτε σε κάποιον επαγγελματικό σύλλογο και επιδιώξτε να αποκτήσετε κάποια επαγγελματική πιστοποίηση για επιπρόσθετο κύρος.