Οι Διαφορετικοί τρόποι διασκέδασης στην Ελλαδα

festivals

Εκδηλώσεις και events στην Ελλάδα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραπονιούνται ότι η κοινωνική ζωή στην Ελλάδα είναι φτωχή και δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στους κατοίκους της εκτός από τα καθιερωμένα και τετριμμένα καφέ και φαγητό. Αυτό πιθανόν να συνέβαινε μερικά χρόνια πίσω τότε που η Ελλάδα πολιτιστικά δεν είχε ούτε τα μέσα ούτε την τεχνογνωσία για να προσφέρει εκδηλώσεις και events πιο εκλεπτυσμένα και περιεκτικά για όλα τα γούστα. Αυτό αποτελεί παρελθόν. Σήμερα υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία σε θεάματα και δρώμενα ειδικά στις δυο μεγάλες πόλεις της χώρας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι περιφερειακές πόλεις μένουν πολιτιστικά παραγκωνισμένες. Για του λόγου το αληθές παρουσιάζονται παρακάτω κάποιες εκδηλώσεις και events που μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας στην χώρα μας εφόσον το επιθυμεί:

exhibitionΕκθέσεις ποικίλου περιεχομένου

Είναι εξαιρετικά διαδεδομένες και μπορείτε να τις βρείτε σε όλες τις πόλεις της χώρας. Προγραμματίζονται συνήθως για περιορισμένες μέρες και ώρες στις οποίες το κοινό μπορεί να τις επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά το δημιουργό. Μια έκθεση μπορεί να αφορά πίνακες ζωγραφικής κάποιων καλλιτεχνών αλλά μπορεί να είναι και έκθεση φωτογραφίας ή video art. Διαλέξτε ότι σας αρέσει.

Φεστιβάλ

Τα φεστιβάλ διάφορων ειδών γνωρίζουν εξαιρετική άνθηση τον τελευταίο καιρό καθώς όλο και περισσότερες πόλεις αλλά ακόμα και χωρία έχουν υιοθετήσει αυτές τις γιορτές με ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό για να προβάλλουν κάποιο τοπικό προϊόν ή να τιμήσουν κάποια ιδιαίτερη μέρα. Σίγουρα λοιπόν αξίζει τον κόπο σε κάποια από τις εξόδους σας να επισκεφτείτε ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείτε κοντά σας.

ballet-theatreΘέατρο

Είτε κατοικείτε σε κάποια από τις μεγαλουπόλεις είτε σε μικρότερες πόλεις οι θεατρικές παραστάσεις μπορούν να ενταχτούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας μιας και όλες σχεδόν οι πόλεις διαθέτουν πλέον θεατρικές ομάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές που φροντίζουν να ανεβάζουν παραστάσεις καθ όλη την διάρκεια του έτους για να τις παρακολουθείτε. Οι μεγάλες πόλεις διαθέτουν ίσως μεγαλύτερη ποικιλία έργων και ποιο εξεζητημένα θεάματα όπως το πειραματικό θέατρο ή οι stand up comedy παραστάσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα περιφερειακά θέατρα στερούνται ποιότητας για αυτό αξίζει να τα παρακολουθείτε συστηματικά.

festivalsΜουσικές επιλογές

Οι μουσικόφιλοι δεν πρέπει να έχουν κανένα απολύτως παράπονο καθώς όποιο είδος μουσικής και αν τους αρέσει σίγουρα θα υπάρχει μια μουσική σκηνή ή κάποιες συναυλίες που θα τους ικανοποιούν. Από το πιο δημοφιλές ρεπερτόριο ως και τα πιο ψαγμένα είδη όπως η ethnic, η electronica πλέον έχουν ενταχτεί στην νυχτερινή ζωή των περισσότερων πόλεων από τους οπαδούς του είδους.

Αναγνώσεις

Για σας που λατρεύετε τα βιβλία ίσως μια εναλλακτική λύση ψυχαγωγίας να είναι οι αναγνώσεις βιβλίων που πραγματοποιούνται από τις τοπικές λέσχες βιβλίου. Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκετε θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε διαφορετική ομάδα ανάγνωσης που να αποτελείται κυρίως από συνομηλίκους σας ώστε ή συμμέτοχη σας να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και να μην νιώθετε σαν το ψάρι έξω από το νερό.

Όπως διαπιστώσατε λοιπόν στην Ελλάδα οι τρόποι που μπορείτε να επιλέξετε για την ψυχαγωγία και την διασκέδαση σας δεν είναι τόσο περιορισμένοι όσο ίσως πιστεύατε. Το μονό που χρειάζεται είναι να έχετε την διάθεση να δοκιμάσετε κάτι νέο και φυσικά να το αναζητήσετε!