Category Archives: Επαγγέλματα

Ξεκινήστε το δικό σας συνεργείο καθαρισμού χαλιών

katharistis xaliwn

Όταν τα χαλιά σας είναι γεμάτα σκόνη, βρωμιά, ακαθαρσίες από τα κατοικίδια σας, μελάνι αλλά και μια πληθώρα από λεκέδες από τα λαχταριστά ροφήματα, ποτά και φαγητά που απολαμβάνετε παρέα με τους αγαπημένους σας φίλους και οικογένεια, το πιθανότερο είναι να μην έχουν και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σε όλα τα σπίτια και κυρίως στους επαγγελματικούς χώρους τοποθετούνται χαλιά που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των δαπέδων. Τα χαλιά αυτά δέχονται καθημερινά πολλή βρωμιά και όσο πιο πολύ λερώνονται τόσο ευκολότερο γίνεται να απορροφήσουν κι άλλη βρωμιά, που θα εισχωρήσει και θα φθείρει τις ίνες τους.

Τα χαλιά είναι ο εξοπλισμός που απορροφάει βρωμιά γρηγορότερα από κάθε άλλον αντικείμενο του νοικοκυριού. Όλοι οι μικροοργανισμοί, τα βακτήρια αλλά κι η μούχλα θα συνεχίσουν να υπάρχουν με ένα απλό σπιτικό καθάρισμα του χαλιού.

Όλα αυτά με την πάροδο του χρόνου εισχωρούν ακόμα βαθύτερα στις ίνες του χαλιού και πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα στον χώρο και πολλές φορές προκαλώντας αλλεργίες ή άσθμα, ειδικά αν υπάρχει κάποιος ευαίσθητος στον χώρο. Για τον λόγο αυτό ο επαγγελματικός καθαρισμός είναι κάτι απαραίτητο για κάθε χώρο που χρησιμοποιεί χαλιά ή μοκέτες.

 Ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού έχει ως σκοπό όχι μόνο να κάνει το χαλί σας να δείχνει εμφανισιακά στα καλύτερά του, αλλά κυρίως να το καθαρίσει εις βάθος από όλους τους «ύπουλους» μικροοργανισμούς και βρωμιά που τρυπώνουν μέσα στις ίνες του και το καθιστούν βλαβερό για εσάς και την ατμόσφαιρα, μειώνοντας παράλληλα δραματικά τη διάρκεια ζωής του χαλιού σας.

Όπως καταλαβαίνετε ένα συνεργείο καθαρισμού χαλιών είναι κάτι που απαιτείται συστηματικά σε όλους τους χώρους και γι’ αυτόν τον λόγο αποτελεί μια κερδοφόρα επιχείρηση που πάντα θα χρειάζεται. Σε αντίθεση με την έναρξη μιας άλλης επιχείρησης το στήσιμο ενός συνεργείου καθαρισμού χαλιού απαιτεί αρχικά ένα μικρό κόστος εξοπλισμού.

Είναι μια απλή και οικονομική επιχείρηση για να την ξεκινήσετε, που ωστόσο εξασφαλίζει πολύ καλή απόδοση επένδυσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μερικές οικονομίες και στη συνέχεια το κέρδος που βγάζετε να το επανεπενδύετε για να επεκτείνετε τον εξοπλισμό σας και το συνεργείο σας.

Επάγγελμα καθαριστής

Αρχικά  έχετε την δυνατότητα να ξεκινήσετε με ένα πολύ μικρό κεφάλαιο ενοικιάζοντας τον εξοπλισμό σας από εταιρίες εξοπλισμού και το μόνο που χρειάζεστε πέραν από τον βασικό εξοπλισμό είναι ειδικά καθαριστικά, πρόσβαση σε παροχή νερού καθώς και ένα όχημα μεταφοράς για να μετακινείτε το συνεργείο σας στα σπίτια όπου θα παρέχετε τις υπηρεσίες σας.

Ωστόσο από την στιγμή που θα είστε το αφεντικό του εαυτού σας, μαζί με τον ενθουσιασμό και την ελευθερία του να διευθύνετε την δική σας επιχείρηση και να καρπώνεστε τα κέρδη, παράλληλα πρέπει να έχετε πάντα στο πίσω μέρος της σκέψης σας και την πιθανότητα της αποτυχίας σε περίπτωση που προκύψει κάποια ατυχία.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε διατεθειμένοι να εργάζεστε πολλές ή λιγότερες ώρες ανάλογα με τον  φόρτο εργασίας όπως και να είστε εύκαιροι να μετακινήστε σε όποια περιοχή απαιτείται και βρίσκονται οι πελάτες που περιμένουν τις υπηρεσίες σας.

Καθαρό σπίτι

Πρέπει να πληροφορηθείτε και να μάθετε τα μυστικά του επαγγέλματος αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, ώστε να έχετε πλήρη κατανόηση του τι έχετε να περιμένετε όντας αφεντικά στον κλάδο, καθώς και τις τιμές που ορίζονται από την αγορά ώστε να μπορείτε να χτίσετε εξ αρχής ένα πλάνο με τις αποδοχές που περιμένετε και να μπορείτε να θέσετε τους οικονομικούς στόχους που θα ικανοποιούν τις προσδοκίες σας.

Στο σύνολο της θεωρείται μια υγιείς επιχείρηση που παρέχει σταθερό εισόδημα καθώς και εισόδημα σε βάθος χρόνου. Μπορείτε αρχικά να εργαστείτε σε κάποιο άλλο συνεργείο για να μάθετε τα μυστικά της δουλειάς πριν γίνεται αφεντικό του εαυτού σας.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των επιχειρήσεων, το συνεργείο καθαρισμού χαλιών κατατάσσεται στις επιχειρήσεις με το μικρότερο απαιτούμενο αρχικό κεφάλαιο, που παρέχει ωστόσο πολύ σταθερή βιωσιμότητα. Επιπλέον είναι ένα είδος δουλειάς που μπορείτε να το μάθετε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να σας αποφέρει τα επιθυμητά κέρδη πολύ γρήγορα.

Καριέρα ως Διακοσμητής Εσωτερικού Χώρου

Γίνε ΔιακοσμητήςΘέλετε μια καριέρα που να σας επιτρέπει να αφήσετε ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας σχεδιάζοντας καλαίσθητους και άνετους χώρους; Αν η απάντηση είναι ναι, καλώς ήρθατε στο κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης!

Λίγα είναι τα επαγγέλματα που προσφέρουν τόσο πολλά κι όμορφα πλεονεκτήματα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και την έμπνευσή σας! Ως διακοσμητής εσωτερικού χώρου θα γεύεστε την ικανοποίηση του να κάνετε το όραμά σας πραγματικότητα. Θα συναντήσετε ενδιαφέρον κόσμο και καθώς συνήθως οι πελάτες σας θα είναι ευκατάστατοι, θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της εργασιακής σας ζωής σε όμορφα και καλόγουστα σπίτια, καθώς και επιχειρήσεις.

Αν ξεκινήσετε την καριέρα σας ως διακοσμητής θα απολαμβάνετε τη δυνατότητα να είστε το αφεντικό του εαυτού σας δουλεύοντας με τους πελάτες που εσείς επιλέγετε, σε χώρους που σας εμπνέουν και σας προκαλούν να τους μεταμορφώσετε. Μια εργασία που είναι άκρως διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα που θα σας ανταμείβει αδρά για τον κόπο σας!

Διακόσμηση εσωτερικού χώρουΓια να δουλέψετε ως διακοσμητής εσωτερικού χώρου το μόνο που χρειάζεται είναι να το επιλέξετε! Δεν απαιτείται κάποιο πτυχίο ή εμπειρία προκειμένου να εισέλθετε στον κόσμο του Interiοr design, το μόνο που απαιτείται είναι όρεξη, μεράκι και… γούστο!

Εάν λοιπόν το αποφασίσετε αυτά είναι τα δέκα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να έρθετε πιο κοντά στην καριέρα που ονειρεύεστε!

 1)Εκπαιδεύστε το «μάτι» σας!

Από την στιγμή που θέλετε να εργαστείτε πάνω στον κλάδο σημαίνει πως ήδη διακρίνεστε για το γούστο σας και την δυνατότητα να έχετε «καλό μάτι» στον σχεδιασμό και ταξινόμηση του χώρου. Με το που βλέπετε έναν χώρο πρέπει να μπορείτε να διακρίνετε τι θα «δείξει» ωραία μέσα σε αυτόν και τι ταιριάζει. Αν είστε ήδη καλός πάνω σε αυτό, μπορείτε να εξασκηθείτε περαιτέρω παρακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, art galleries, πηγαίνοντας σε εκθέσεις καθώς και παρακολουθώντας έργα πετυχημένων διακοσμητών μέσα από περιοδικά και site διακόσμησης.

2)Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας.

Οι διακοσμητές επιβάλλεται να γνωρίζουν τα διάφορα στοιχεία που είναι απαραίτητα στην διακόσμηση όπως η χωροταξία, οι συνδυασμοί των χρωμάτων, τα διάφορα κατασκευαστικά υλικά καθώς και τεχνικές υλικών που υπάρχουν για δάπεδα, για βάψιμο, για εσωτερικές κατασκευές κτλ. Μπορείτε να μάθετε τα βασικά μέσα από online μαθήματα, βιβλία, websites καθώς μιλώντας και με τους εκάστοτε ειδικούς τεχνίτες.

3)Εκπαιδευτείτε μόνοι σας στο σπίτι.

Η καλύτερη εξάσκηση γίνεται μέσα στον ίδιο σας τον χώρο! Πειραματιστείτε στον χώρο σας κάνοντας μεγάλες αλλαγές στην τοποθέτηση των επίπλων, ή μεταμορφώνοντας τον με έξυπνα και οικονομικά κόλπα για να δείτε τα αποτελέσματα.

4)Εργαστείτε εθελοντικά

Όλοι μας έχουμε συγγενείς και φίλους που είτε θέλουν να αλλάξουν κάτι στον χώρο τους επειδή θέλουν μια ανανέωση είτε επειδή το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Ένα πάρτι, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, ένας γάμος, μια μετακόμιση όλα είναι ευχάριστα συμβάντα που θα σας επιτρέψουν να αναλάβετε τη διακόσμηση βοηθώντας τους οικείους σας και παράλληλα αποκτώντας την πολυπόθητη πρώτη εμπειρία!

5) Χτίστε το βιογραφικό σας!

Μαζέψτε όλη αυτή την προσωπική και εθελοντική σας εμπειρία σε ένα φάκελο με φωτογραφίες χώρων από ‘πριν’ και ‘μετά’ και δημιουργήστε δειγματολόγια από υλικά που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε στις διακοσμήσεις που αναλάβατε.

6)Βρείτε δουλειά.

Ακόμα και αν θέλετε να είστε αυτοαπασχολούμενος/η το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε δουλεύοντας αρχικά σε κατασκευαστική  εταιρεία ή αρχιτεκτονικό γραφείο που αναλαμβάνει μεγάλα projects και έχει συνεργασία με ξενοδοχειακές αλυσίδες, καταστήματα, κατασκευαστές επίπλων κτλ. Έτσι θα μάθετε σε σύντομο διάστημα τα μυστικά του επαγγέλματος καθώς και θα χτίσετε ένα κύκλο από δυνητικούς πελάτες.

7)Ξεκινήστε το δικό σας γραφείο.

Αφού αποκτήσατε πλέον την απαραίτητη εμπειρία συμβουλευτείτε ένα σύμβουλο επιχειρήσεων που θα σας κατευθύνει πως να ξεκινήσετε το δικό σας γραφείο. Πολλοί διακοσμητές στην αρχή για να αποφύγουν τα έξοδα, δουλεύουν από την άνεση του σπιτιού τους, πράγμα βολικό καθώς ως επί των πλείστων εσείς θα επισκέπτεστε των χώρο των πελατών σας και όχι το αντίστροφο.

Ασχολήσου με την διακόσμηση

8)Δημιουργείστε επαφές με προμηθευτές.

Αναζητήστε προμηθευτές για τα διάφορα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στις δουλείες σας και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές που θα λαμβάνετε ως επαγγελματίας διακοσμητής για να κλείνετε πιο συμφέρουσες και οικονομικές συμφωνίες με τους πελάτες σας.

9)Αναζητήστε πελάτες!

Οι δυνητικοί σας πελάτες μπορεί να είναι κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες, εύποροι ιδιώτες, μεσιτικά γραφεία, καταστήματα, εταιρικά γραφεία και πολλά άλλα. Δικτυωθείτε με τους επαγγελματίες του κύκλου σας και χτίστε ένα δίκτυο επαφών.

10)Να βρίσκεστε σε συνεχή εξέλιξη.

Όλοι οι επιτυχημένοι διακοσμητές παρακολουθούν ανελλιπώς τις τάσεις της μόδας και τις νέες τεχνικές. Πηγαίνετε σε εκθέσεις, διαβάστε περιοδικά και άρθρα για προτεινόμενες τάσεις και ιδέες από τους ειδικούς παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο πάντα θα είστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας και θα εντυπωσιάζετε τους πελάτες σας με τις καινοτόμες προτάσεις σας! Επιπλέον, γραφτείτε σε κάποιον επαγγελματικό σύλλογο και επιδιώξτε να αποκτήσετε κάποια επαγγελματική πιστοποίηση για επιπρόσθετο κύρος.