Ξεκινήστε το δικό σας συνεργείο καθαρισμού χαλιών

katharistis xaliwn

Όταν τα χαλιά σας είναι γεμάτα σκόνη, βρωμιά, ακαθαρσίες από τα κατοικίδια σας, μελάνι αλλά και μια πληθώρα από λεκέδες από τα λαχταριστά ροφήματα, ποτά και φαγητά που απολαμβάνετε παρέα με τους αγαπημένους σας φίλους και οικογένεια, το πιθανότερο είναι να μην έχουν και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σε όλα τα σπίτια και κυρίως στους επαγγελματικούς χώρους τοποθετούνται χαλιά που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των δαπέδων. Τα χαλιά αυτά δέχονται καθημερινά πολλή βρωμιά και όσο πιο πολύ λερώνονται τόσο ευκολότερο γίνεται να απορροφήσουν κι άλλη βρωμιά, που θα εισχωρήσει και θα φθείρει τις ίνες τους.

Τα χαλιά είναι ο εξοπλισμός που απορροφάει βρωμιά γρηγορότερα από κάθε άλλον αντικείμενο του νοικοκυριού. Όλοι οι μικροοργανισμοί, τα βακτήρια αλλά κι η μούχλα θα συνεχίσουν να υπάρχουν με ένα απλό σπιτικό καθάρισμα του χαλιού.

Όλα αυτά με την πάροδο του χρόνου εισχωρούν ακόμα βαθύτερα στις ίνες του χαλιού και πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα στον χώρο και πολλές φορές προκαλώντας αλλεργίες ή άσθμα, ειδικά αν υπάρχει κάποιος ευαίσθητος στον χώρο. Για τον λόγο αυτό ο επαγγελματικός καθαρισμός είναι κάτι απαραίτητο για κάθε χώρο που χρησιμοποιεί χαλιά ή μοκέτες.

 Ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού έχει ως σκοπό όχι μόνο να κάνει το χαλί σας να δείχνει εμφανισιακά στα καλύτερά του, αλλά κυρίως να το καθαρίσει εις βάθος από όλους τους «ύπουλους» μικροοργανισμούς και βρωμιά που τρυπώνουν μέσα στις ίνες του και το καθιστούν βλαβερό για εσάς και την ατμόσφαιρα, μειώνοντας παράλληλα δραματικά τη διάρκεια ζωής του χαλιού σας.

Όπως καταλαβαίνετε ένα συνεργείο καθαρισμού χαλιών είναι κάτι που απαιτείται συστηματικά σε όλους τους χώρους και γι’ αυτόν τον λόγο αποτελεί μια κερδοφόρα επιχείρηση που πάντα θα χρειάζεται. Σε αντίθεση με την έναρξη μιας άλλης επιχείρησης το στήσιμο ενός συνεργείου καθαρισμού χαλιού απαιτεί αρχικά ένα μικρό κόστος εξοπλισμού.

Είναι μια απλή και οικονομική επιχείρηση για να την ξεκινήσετε, που ωστόσο εξασφαλίζει πολύ καλή απόδοση επένδυσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μερικές οικονομίες και στη συνέχεια το κέρδος που βγάζετε να το επανεπενδύετε για να επεκτείνετε τον εξοπλισμό σας και το συνεργείο σας.

Επάγγελμα καθαριστής

Αρχικά  έχετε την δυνατότητα να ξεκινήσετε με ένα πολύ μικρό κεφάλαιο ενοικιάζοντας τον εξοπλισμό σας από εταιρίες εξοπλισμού και το μόνο που χρειάζεστε πέραν από τον βασικό εξοπλισμό είναι ειδικά καθαριστικά, πρόσβαση σε παροχή νερού καθώς και ένα όχημα μεταφοράς για να μετακινείτε το συνεργείο σας στα σπίτια όπου θα παρέχετε τις υπηρεσίες σας.

Ωστόσο από την στιγμή που θα είστε το αφεντικό του εαυτού σας, μαζί με τον ενθουσιασμό και την ελευθερία του να διευθύνετε την δική σας επιχείρηση και να καρπώνεστε τα κέρδη, παράλληλα πρέπει να έχετε πάντα στο πίσω μέρος της σκέψης σας και την πιθανότητα της αποτυχίας σε περίπτωση που προκύψει κάποια ατυχία.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε διατεθειμένοι να εργάζεστε πολλές ή λιγότερες ώρες ανάλογα με τον  φόρτο εργασίας όπως και να είστε εύκαιροι να μετακινήστε σε όποια περιοχή απαιτείται και βρίσκονται οι πελάτες που περιμένουν τις υπηρεσίες σας.

Καθαρό σπίτι

Πρέπει να πληροφορηθείτε και να μάθετε τα μυστικά του επαγγέλματος αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, ώστε να έχετε πλήρη κατανόηση του τι έχετε να περιμένετε όντας αφεντικά στον κλάδο, καθώς και τις τιμές που ορίζονται από την αγορά ώστε να μπορείτε να χτίσετε εξ αρχής ένα πλάνο με τις αποδοχές που περιμένετε και να μπορείτε να θέσετε τους οικονομικούς στόχους που θα ικανοποιούν τις προσδοκίες σας.

Στο σύνολο της θεωρείται μια υγιείς επιχείρηση που παρέχει σταθερό εισόδημα καθώς και εισόδημα σε βάθος χρόνου. Μπορείτε αρχικά να εργαστείτε σε κάποιο άλλο συνεργείο για να μάθετε τα μυστικά της δουλειάς πριν γίνεται αφεντικό του εαυτού σας.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των επιχειρήσεων, το συνεργείο καθαρισμού χαλιών κατατάσσεται στις επιχειρήσεις με το μικρότερο απαιτούμενο αρχικό κεφάλαιο, που παρέχει ωστόσο πολύ σταθερή βιωσιμότητα. Επιπλέον είναι ένα είδος δουλειάς που μπορείτε να το μάθετε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να σας αποφέρει τα επιθυμητά κέρδη πολύ γρήγορα.